- 3 hrnky instantní bramborové kaše
- 1 vejce
- 1 lžíce škrobové moučky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička rozmarýnu
- 6 rajčat
- směs koření na pizzu
- 200 g ovčího sýra
- 5 lžic strouhaného parmazánu
- 10 černých oliv
- Lístky bazalky
Bramborovou kaši připravíme podle návodu na sáčku. Přimícháme vejce rozšlehané se škrobovou moučkou. Vymaštěný pečicí plech posypeme rozmarýnem. Z bramborové hmoty vytvoříme placku do průměru zhruba 30 cm. Předpečeme 20 minut v troubě předehřáté na 225 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme je na předpečenou placku. Posypeme kořenicí směsí na pizzu. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a rozdělíme je na povrch pizzy. Posypeme parmazánem a zakapeme olejem. Teplotu snížíme na 200 °C a dopékáme dalších 20 minut.
Poslední tip, trik či komentář