- 1,5 kg brambor
- 1,5 kg kuřecích prsních řízků
- 4 sýry s bílou plísní (Hermelín)
- 200 ml smetany
- 200 g šunky
- 200 g anglické slaniny
- 2 menší cibule
Den předem uvaříme brambory, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky. Orestujeme cibulku, aby byla sklovitá, a přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky. Vše chvilku restujeme, pak přidáme brambory. Prohřejeme a je hotovo. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na skoro hotové kuřecí plátky položíme při restování šunku a půlky hermelínu a necháme zapéct. Nakonec podlijeme trochou smetany, aby se nám utvořila štáva. Podáváme se selskými bramborami .
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/selske-brambory [On-line 17.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář