reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Selský hrnec s kapustou

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 750 g hovězího předního bez kosti
  • 1 svazek polévkové zeleniny (1 větší mrkev, 1 kořenovou petržel, kousek celeru)
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 1 bobkový list
  • 4 hřebíčky
  • špetku muškátového oříšku
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • sůl
  • 1 kg kapusty
  • 500 g mrkve
  • 250 g celeru
  • 1 lžíci petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme. V hlubokém hrnci osmahneme na másle maso, zalijeme asi litrem a půl studené vody, přidáme oloupanou cibuli, česnek, hřebíčky, bobkový List, polévkovou zeleninu, muškátový oříšek, sůl, pepř a vaříme přikryté poklicí zhruba 50 minut.
Vývar přecedíme (rozvařenou^ polévkovou zeleninu a koření už dále nepoužijeme). Čistý vývar vrátíme do hrnce, přidáme maso a očištěnou a na menší kousky pokrájenou kapustu, mrkev a celer.
Přivedeme k varu a povaříme dalších 15 minut, až je zelenina měkká. Dochutíme solí i pepřem a ihned podáváme posypané pokrájenou petrželkou.
Doba přípravy kolem 80 minut. 1 porce zhruba 2090 kJ/500 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.