Pro 4 osoby si připravíme:
- 750 g hovězího předního bez kosti
- 1 svazek polévkové zeleniny (1 větší mrkev, 1 kořenovou petržel, kousek celeru)
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce másla
- 1 bobkový list
- 4 hřebíčky
- špetku muškátového oříšku
- ½ lžičky mletého černého pepře
- sůl
- 1 kg kapusty
- 500 g mrkve
- 250 g celeru
- 1 lžíci petrželové natě
Maso nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme. V hlubokém hrnci osmahneme na másle maso, zalijeme asi litrem a půl studené vody, přidáme oloupanou cibuli, česnek, hřebíčky, bobkový List, polévkovou zeleninu, muškátový oříšek, sůl, pepř a vaříme přikryté poklicí zhruba 50 minut.
Vývar přecedíme (rozvařenou^ polévkovou zeleninu a koření už dále nepoužijeme). Čistý vývar vrátíme do hrnce, přidáme maso a očištěnou a na menší kousky pokrájenou kapustu, mrkev a celer.
Přivedeme k varu a povaříme dalších 15 minut, až je zelenina měkká. Dochutíme solí i pepřem a ihned podáváme posypané pokrájenou petrželkou.
Doba přípravy kolem 80 minut. 1 porce zhruba 2090 kJ/500 kcal.
Poslední tip, trik či komentář