- 1 a ½ kg krkovice
- 1 a ½ lg uzeného boku
- 3 kuřecí paličky
- 6 stroužků česneku
- 2 menší cibule
- hrst kořenové zeleniny
- celý pepř
- bobkový list
- jalovec, tymián
- sádlo
- sůl, pepř
Selský knedlík:
- ½ houskového knedlíku
- 200 g kysaného zelí
- sádlo
- kmín
- sůl
Do sádlem vymazaného pekáčku dáme nakrájenou cibuli, krkovici a paličky kuřete. Osolíme, přidáme kořenovou zeleninu, česnek, bobkový list, tymián, celý pepř a rozmačkaný jalovec. Horní část bůčku nakrojíme na kostičky, přidáme do pekáčku a ten dáme péct do 180 stupňů na 1 a ½ hodiny do trouby. Na konci pečení pekáček vyndáme, seškrábneme výpek a podlijeme vodou.
Knedlík nakrájíme na větší kousky a na rozpáleném sádle opečeme do křupava. Přidáme kmín a zelí. Vše promícháme a osolíme. Podáváme s opečeným masem.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/selsky-talir.html
Poslední tip, trik či komentář