reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Semifreddo – zmrzlina napůl cesty

4 porce:

  • 500 ml smetany na šlehání
  • 3 celá čerstvá vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 40 ml brandy
  • 100 g lentilek, čokolády a kandovaného ovoce

Do hrnku, na který můžete posadit nerezovou misku, nalijte vodu (voda by se neměla dotýkat dna misky). Přiveďte ji k varu, ztlumte oheň a nechtě vodu jen mírně vřít. Žloutky dejte do misky s cukrem a s brandy. Umístěte ji na hrnek a nad párou ušlehejte krém. Vypněte oheň a misku nechtě v teple na hrnku.
Ušlehejte tuhou šlehačku. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Všechno jemně vetřete do krému směrem odspoda nahoru. Podle chuti přidejte lentilky, čokoládu nalámanou na kousky a kandované ovoce. Směs přelijte do formy na srnčí hřbet a dejte na dvě hodiny do mrazáku. Pak krájejte na řezy a podávejte.

Zdroj: Makro propagační materiály pořadu S Italem v kuchyni

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.