4 porce:
- 500 ml smetany na šlehání
- 3 celá čerstvá vejce
- 150 g cukru krupice
- 40 ml brandy
- 100 g lentilek, čokolády a kandovaného ovoce
Do hrnku, na který můžete posadit nerezovou misku, nalijte vodu (voda by se neměla dotýkat dna misky). Přiveďte ji k varu, ztlumte oheň a nechtě vodu jen mírně vřít. Žloutky dejte do misky s cukrem a s brandy. Umístěte ji na hrnek a nad párou ušlehejte krém. Vypněte oheň a misku nechtě v teple na hrnku.
Ušlehejte tuhou šlehačku. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Všechno jemně vetřete do krému směrem odspoda nahoru. Podle chuti přidejte lentilky, čokoládu nalámanou na kousky a kandované ovoce. Směs přelijte do formy na srnčí hřbet a dejte na dvě hodiny do mrazáku. Pak krájejte na řezy a podávejte.
Zdroj: Makro propagační materiály pořadu S Italem v kuchyni
Poslední tip, trik či komentář