Suroviny:
- hovězí maso
- rukola
- baby špenát
- cherry rajčátka
- sůl
- pepř
na těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 200 ml vlažné vody
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- špetka soli
na dresink:
- hořčice
- balzamikový ocet
- olivový olej
- citronová šťáva
- pepř
V míse smícháme polohrubou mouku, droždí, cukr, špetku soli a promícháme. Zalijeme vodou, vypracujeme těsto a navrch posypeme trochou mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme 1–1,5 hodiny kynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich placky. Ty položíme na grilovací kámen a opečeme z obou stran.
Mezitím si připravíme francouzský dresink: v misce smícháme hořčici, balzamikový ocet, citronovou šťávu, olej a pepř a necháme chvíli odstát.
Tenké plátky masa opepříme a osolíme z obou stran a jen na pár sekund vložíme na gril.
Opečené maso sundáme na talíř, necháme chvíli odpočívat a pak nakrájíme na plátky.
V salátové míse smícháme rukolu, špenátové listy a cherry rajčátka a zalijeme dresinkem.
Hotovou placku pokapeme olivovým olejem, nandáme na ni salát, pak nakrájený sýr a maso a přiklopíme další plackou. Hotový sendvič rozčtvrtíme, navrch potřeme ještě trochou modrého sýra a dáme na chvíli zapéct na gril. Nandáme na talíř, pokapeme znovu olivovým olejem, posypeme trochou soli a podáváme.
Zdroj: SENDVIČ S HOVĚZÍM MASEM A MODRÝM SÝREM; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/barevne-menu-podle-sefa-chutna-vsem-malym-i-velkym [On-line 22.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář