4 porce
- 4 filety z větších pstruhů
- 50 g anglické slaniny
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 100 g špenátových listů
- hladká mouka
- kmín
- mletý pepř
- sůl
- 100 g másla
- 4 krajíce chleba
Slaninu nakrájíme na tenké proužky a vypečeme, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a sekaný česnek, osmahneme, přidáme špenát (máme-li mražený, po rozmrazení ho dobře vymačkáme od přebytečné vody) a krátce podusíme.
Pstruha na straně kůže obalíme v mouce, druhou stranu ochutíme kmínem, pepřem a solí.
Slaninovo-špenátovou směsí poklademe půlky dvou filetů, druhými filety je přiklopíme a lehce přimáčkneme.
Sendviče opékáme na přepuštěném másle z obou stran, rozkrojíme na půl a podáváme na krajíci chleba, který ještě přelijeme výpekem.
Zdroj: Sendvič ze pstruha se slaninovým špenátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1656-sendvic-ze-pstruha-se-slaninovym-spenatem/ [On-line 12.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář