Ingredience
- 1 sépie
- 2 lžíce oleje
- Sůl
- Pepř
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 kousek čerstvého zázvoru
- ½ oblanšírované brokolice
- 4 stonky zeleného chřestu
- 120 g čerstvých hub shiitake
- 1 dl sojové omáčky
- Koření togarashi
Nejprve ze sépie odstraňte kost a kůži, potom očištěné tělo a chapadla nakrájejte na nudličky. Také si nakrájejte česnek, chilli, zázvor, chřest, brokolici a houby.
Na rozpáleném oleji restujte česnek, chilli a zázvor. Po chvíli přidejte sépii, po další chvíli chřest, brokolici a houby. Dochuťte sójovou omáčkou a kořením togarashi.
Zdroj: Sépie se zeleninou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2704-sepie-se-zeleninou/ [On-line 13.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář