4 porce
- 1 kg sépií
- 70 g cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 0,5 l rybího vývaru
- 40 g cherry rajčátek
- 5 g piniových oříšků
- sépiové barvivo
- 4 bobkové listy
- snítka šalvěje
- 1,5 dl bílého vína
- mletý pepř
- sůl
Nadrobno nakrájenou cibulku a česnek osmahneme na oleji dosklovata, přidáme očištěné sépie nakrájené na proužky, opečeme a podlijeme rybím vývarem a krátce podusíme.
Cherry rajčátka nakrájíme na půlky či na čtvrtky, přidáme k sépiím, osmahneme, opět trochu podlijeme vývarem, ochutíme pepřem, solí, na závěr přidáme piniové oříšky a sépiové barvivo, bobkový list, snítku šalvěje, střik bílého vína a krátce podusíme.
příloha
- polenta
- máslo
- kapary
Podáváme s polentou, kterou předem uvaříme a necháme zchladnout. Z polenty vykrájíme libovolné tvary, opečeme je na másle z obou stran a na závěr přidáme kapary.
Zdroj: Sépiová omáčka s polentou a kapary; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1314-sepiova-omacka-s-polentou-a-kapary/ [On-line 01.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář