reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sépiová omáčka s polentou a kapary

4 porce

  • 1 kg sépií
  • 70 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 0,5 l rybího vývaru
  • 40 g cherry rajčátek
  • 5 g piniových oříšků
  • sépiové barvivo
  • 4 bobkové listy
  • snítka šalvěje
  • 1,5 dl bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl

příloha

  • polenta
  • máslo
  • kapary

Nadrobno nakrájenou cibulku a česnek osmahneme na oleji dosklovata, přidáme očištěné sépie nakrájené na proužky, opečeme a podlijeme rybím vývarem a krátce podusíme.

Cherry rajčátka nakrájíme na půlky či na čtvrtky, přidáme k sépiím, osmahneme, opět trochu podlijeme vývarem, ochutíme pepřem, solí, na závěr přidáme piniové oříšky a sépiové barvivo, bobkový list, snítku šalvěje, střik bílého vína a krátce podusíme.

Podáváme s polentou, kterou předem uvaříme a necháme zchladnout. Z polenty vykrájíme libovolné tvary, opečeme je na másle z obou stran a na závěr přidáme kapary.

Zdroj: Sépiová omáčka s polentou a kapary; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1258-sepiova-omacka-s-polentou-a-kapary/ [On-line 26.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.