reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Silná hovězí polévka

10 porcí

  • 4 l vody
  • 750 g hovězího předního masa
  • 300 g hovězích kostí
  • 1 mrkev
  • ⅛ celeru
  • 2 petržele
  • 1 cibule
  • hrst sušených hříbků
  • 50 g vepřového sádla
  • 1 vepřová játra
  • 100 g zeleného hrášku
  • 2 rajčata
  • pažitka
  • sůl

Hovězí maso a kosti omyjeme, vložíme do studené, osolené vody, přivedeme k mírnému varu, při němž vystupují vločky šumu (pěny) na povrch (podle starých receptur se nesmějí sbírati). Šum na polévce sráží se pak v kousky, které pomalu padají ke dnu, čímž se polévka čistí. Po hodinovém varu přidáme polovinu na kolečka nakrájené zeleniny a dále vaříme hodinu až hodinu a půl.

Druhou část nakrájené zeleniny orestujeme na sádle, přidáme nakrájená játra.

Vývar scedíme, vložíme orestovanou zeleninu s játry, přidáme houby (lépe když jsou namočené – vlijeme i s vodou), vaříme asi půl hodiny, poté následují nakrájená rajčata a hrášek, provaříme a podle chuti dosolíme. Na talíři zdobíme pažitkou.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=931

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.