4 porce
- 40 dkg širokých nudlí
- 12 dkg pravých hřibů
- 12 dkg lišek
- 2 dl smetany
- 5 dkg másla
- 3 stroužky česneku
- 1 dl olivového oleje
- 1 svazek petrželové natě
- sůl
- pepř
Houby nakrájíme na plátky a začneme dusit na olivovém oleji. Přidáme celé stroužky česneku rozmáčknuté nožem a nadrobno nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Až budou houby mírně osmahnuté, přidáme máslo. Až se máslo docela rozpustí, směs zahustíme podlitím smetany.
Mezitím uvaříme v mírně osolené a vroucí vodě těstoviny.
Uvařené a scezené nudle vyklopíme na houbovou směs, důkladně promícháme a necháme chvíli odležet, aby tak těstoviny vsákly omáčku.
Před podáváním ozdobíme petrželovou natí a zakapeme olivovým olejem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3592
Poslední tip, trik či komentář