Potřebujeme:
- 1 kg moučných brambor,
- 200 ml mléka,
- 125 ml smetany,
- 50 g másla,
- strouhaný muškátový oříšek,
- žloutek,
- sůl
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem s máslem a pozvolna vaříme pod bodem varu asi 20 min. Teplota by neměla přesáhnout 85 °C. Tekutinu slijeme a ještě horké brambory propasírujeme, nebo rozšťoucháme. Přidáme mléko z vaření a prohřátou smetanu a žloutek. Pak osolíme a lehce vyšleháme.
Špatný postup přípravy:
Když brambory rozvaříme a pak je rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem, tak nám právě vznikne takové to lepidlo!
Zbylou kaši můžeme dát do pytlíku a pomocí sáčku nastříkat na pečící papír a zapéct.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-bramborove-pyre-kase-16-7-2010.html
Poslední tip, trik či komentář