reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové pyré/kaše

Potřebujeme:

  • 1 kg moučných brambor,
  • 200 ml mléka,
  • 125 ml smetany,
  • 50 g másla,
  • strouhaný muškátový oříšek,
  • žloutek,
  • sůl

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem s máslem a pozvolna vaříme pod bodem varu asi 20 min. Teplota by neměla přesáhnout 85 °C. Tekutinu slijeme a ještě horké brambory propasírujeme, nebo rozšťoucháme. Přidáme mléko z vaření a prohřátou smetanu a žloutek. Pak osolíme a lehce vyšleháme.

Špatný postup přípravy:
Když brambory rozvaříme a pak je rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem, tak nám právě vznikne takové to lepidlo!

Zbylou kaši můžeme dát do pytlíku a pomocí sáčku nastříkat na pečící papír a zapéct.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-bramborove-pyre-kase-16-7-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.