Potřebujeme:
- 1 cibuli
- 100 g másla
- 400 g rýže na rizoto
- 1 balení šafránových blizen
- sůl, pepř
- 100 g strouhaného parmazánu
Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a zesklova¬tíme na 2 lžících másla a 2 lžících oleje. Přidáme rý¬ži. Rýži zalijeme trochou předem připraveného vý¬varu, ve kterém jsme vyluhovali šafrán. Jakmile rýže tekutinu vsákne, přilijeme další část vývaru. Celkem vaříme na mírném ohni asi 20 min. Dochutíme, opepříme, přidáme polovinu parmazánu a zbylé máslo. Posypeme zbylým parmazánem a rozdělíme na talíře spolu s řízky a omáčkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-rizoto-spravna-priprava-27-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář