reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rizoto, správná příprava

Potřebujeme:

  • 1 cibuli
  • 100 g másla
  • 400 g rýže na rizoto
  • 1 balení šafránových blizen
  • sůl, pepř
  • 100 g strouhaného parmazánu

Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a zesklova¬tíme na 2 lžících másla a 2 lžících oleje. Přidáme rý¬ži. Rýži zalijeme trochou předem připraveného vý¬varu, ve kterém jsme vyluhovali šafrán. Jakmile rýže tekutinu vsákne, přilijeme další část vývaru. Celkem vaříme na mírném ohni asi 20 min. Dochutíme, opepříme, přidáme polovinu parmazánu a zbylé máslo. Posypeme zbylým parmazánem a rozdělíme na talíře spolu s řízky a omáčkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-rizoto-spravna-priprava-27-8-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.