Suroviny:
- skopové maso
- olivový olej
- celer, mrkev, petržel
- listová petržel
- tymián, rozmarýn, bobkový list
- salotka
- olivy
- jarní cibulka
- domácí špek
- vývar
- brambory
- česnek
Špek nakrájíme, přidáme šalotku, olivový olej, maso. Osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek, kořenovou zeleninu, jarní cibulku, olivy, navrch čtvrtky brambor. Zalijeme vývarem, zavaříme, přidáme listovou petržel.
Pečeme vvtroubě na 150-160 °C 90-120 minut.
Zdroj: SKOPOVÉ Z JEDNOHO HRNCE DLE BABIČKY ALBÍNY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 26.10.2015]
p.Sapík p. Babica
Tak jsem zkusil Váš recept s menší změnou místo skopového jsem použil jehněčí bylo opravdu moc dobré.Jo kuchař se učí celý život,jen to zavádět novoty do praxe to je složitější,dám příklad blbý pstruh na másle kuchařka mě řekne že to dělat nebude ať si to dělám sám když jsem si to vymyslel,být to moje hospoda tak letí,ale šéf ten řekne když je p..a co sní mám dělat.