Potřebujeme:
- 125 g změklého másla
- 100 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 150 g krupicového cukru
- 2 vanilkové cukry
- špetku soli
- špetku mletého hřebíčku nebo badyánu
- špetku anýzu
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
Prosijte obě mouky se solí. Máslo našlehejte samotné, postupně přidávejte cukr, vanilkový cukr a koření. Postupně zapracujte mouku. Vznikne hladké těsto, to zabalte do fólie a nechte v lednici minimálně 20 minut. Těsto rozválejte na plát silný asi půl centimetru. Vykrájejte kolečka. Troubu předehřejte na 180°C. Sušenky pečte na plechu vyloženém pečícím papírem asi 20 minut. Sušenky by měly být lehounce nazlátlé, ale pořád bělavé!
Zdroj: Skotské máslové sušenky; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/skotske-extra-maslove-susenky.html [On-line 14.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář