reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Škubánky sypané mákem

  • 150 g hrubé mouky
  • 10 g soli
  • mák a cukr (na posypání)
  • 1 kg brambor
  • 100 g sádla

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, přelijeme vařící osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme do hrnku, brambory rozšťoucháme, uděláme do nich obrácenou vařečkou několik děr až ke dnu a zasypeme je hrubou moukou. Na mouku nalijeme asi 1/2 slité vody, hrnek zakryjeme a necháme stát. Mouka se propaří asi za 20 minut. Pak přebytečnou vodu slijeme, brambory důkladně rozmačkáme a vařečkou umícháme s moukou na hladké tuhé těsto. Podle chuti je dosolíme. Lžící, kterou namáčíme do sádla, vykrajujeme úhledné škubánky a na talíři je omastíme sádlem. Podáváme je sypané cukrem a mletým mákem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.