Ingredience
- 4 sladké brambory
- Olivový olej
- Hrubá sůl
- 1 pórek
- 1 lžíce másla
- 100 g gorgonzoly
Sladké brambory potřeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme 25 až 30 minut při 190 stupních. Pórek nakrájíme, sýr nastrouháme. Pórek orestujeme na másle. Batáty necháme vychladnout.
Poté je rozkrojíme, dáme řezem nahoru a osolíme. Na vršek rozprostřeme pórek a sýr. Vrátíme do trouby a pečeme při 200 stupních, dokud sýr nezezlátne.
Zdroj: Sladké brambory s pórkem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2078-sladke-brambory-s-porkem/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář