4 porce
- 20 dkg tvarohu
- 5 dkg krupice
- 1 vajíčko
- 30 dkg cukru
- 50 dkg čerstvých jahod
- 15 dkg krájených mandlí
- 10 dkg práškového cukru
- 1 svazeček máty
Tvaroh důkladně smícháme s vajíčkem, krupicí a špetkou soli, načež tuto směs vložíme na hodinu do chladničky.
Z poloviny předepsané dávky jahod, cukru a trošky vody uvaříme polevu a přecedíme ji.
Z tvarohové hmoty potom uhněteme knedlíky a do každého dáme jednu jahodu. Potom knedlíky uvaříme v mírně perlící horké vodě.
Krájené mandle upražíme a obalíme v nich uvařené tvarohové knedlíky.
Pak už nezbývá, než abychom knedlíky podávali – na talíři je posypeme práškovým cukrem a zalijeme jahodovou polevou.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3775
Poslední tip, trik či komentář