reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladkokyselé cukety

  • 3 kg cuket
  • 60 g soli
  • 450 g cukru
  • 0,5 l vinného octa
  • 100 g křenu
  • 100 g šalotek
  • 2 lžíce hořčičných zrn
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • 8 bobkových listů
  • 4 teferonky
  • 1 lžíce jalovčinek
  • 2 svazky kopru

Konce cuket po stranách odřízneme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na 1 cm silné polokruhy. Cukety vložíme do vhodné nádoby, smícháme je se solí a cukrem, zalijeme octem a přikryté postavíme na chladné místo. Příští den tekutinu z cuket přes cedník slijeme a nálev necháme přejít varem. Přidáme oloupaný křen, šalotky a také koření a kopr. Podle chuti je možné kombinovat s mrkví nebo česnekem. Nálev vaříme 10 minut, procedíme a necháme vychladnout. Cukety společně s kořením z cedníku navrstvíme do sklenic a nálevem zalijeme. Sklenice důkladně uzavřeme vhodnými víčky. Do tří čtvrtin výšky sklenice zalijeme studenou vodou a sterilujeme při 80 °C po dobu 15 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.