Ingredience pro přípravu receptu:
Ingredience na těsto
- 1 kg – hladká mouka
- 1 kus – droždí
- 2 lžíce – extra panenský olivový olej
- 500 ml – voda
- 1 špetka – sůl
Ingredience na pizzu s rajčaty a mozzarellou
- 300 g – loupaná rajčata v plechovce
- 1 kus – mozzarella
- 10 lístků – bazalka
Ingredience na jahodovou pizzu
- 150 g – sýr lučina
- 250 g – jahody
- 1 dávka – hnědý cukr
- 10 lístků – bazalka
Postup na pizzu s rajčaty a mozzarellou
Pusťte se do přípravy těsta. Dejte droždí do vlažné vody a kvásek promíchejte.
V kuchyňském robotu spojte kvásek s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Mouku přidávejte do chvíle, až se těsto přestane lepit.
Hotové těsto rozdělte na 4 díly, každý díl zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice.
Předehřejte troubu na 250 C. Na plech rozprostřete pečící papír, těsto vyndejte z lednice a na válu z něj vyválejte plát těsta na pizzu.
Těsto potřete rajčatovou směsí, nezapomeňte nechat po obvodu pizzy asi 2 cm okraje volné. Přidejte na kousky natrhanou mozzarellu a lístky bazalky.
Pizzu pečte v troubě přibližně 10 minut, dokud nebudou okraje pizzy dozlatova upečené.
Postup na jahodovou pizzu
Pusťte se do přípravy těsta. Dejte droždí do vlažné vody a kvásek promíchejte.
V kuchyňském robotu spojte kvásek s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Mouku přidávejte do chvíle, až se těsto přestane lepit.
Hotové těsto rozdělte na 4 díly, každý díl zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice.
Předehřejte troubu na 250 C. Jahody nakrájejte na plátky. Na plech rozprostřete pečící papír, těsto vyndejte z lednice a na válu z něj vyválejte plát těsta na pizzu.
Na těsto rozprostřete plátky jahod, těsně vedle sebe. Nezapomeňte nechat po obvodu pizzy asi 2 cm okraje volné. Na jahody přidejte sem tam lučinu. Lístky bazalky utřete v hmoždíři s hnědým cukrem a přidejte na pizzu.
Pečte v troubě přibližně 10 minut, dokud nebudou okraje pizzy dozlatova upečené.
Zdroj: Slaná a sladká pizza; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/slana-a-sladka-pizza.html [On-line 24.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář