reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slaná a sladká pizza

Ingredience pro přípravu receptu:
Ingredience na těsto

  • 1 kg – hladká mouka
  • 1 kus – droždí
  • 2 lžíce – extra panenský olivový olej
  • 500 ml – voda
  • 1 špetka – sůl

Ingredience na pizzu s rajčaty a mozzarellou

  • 300 g – loupaná rajčata v plechovce
  • 1 kus – mozzarella
  • 10 lístků – bazalka

Ingredience na jahodovou pizzu

  • 150 g – sýr lučina
  • 250 g – jahody
  • 1 dávka – hnědý cukr
  • 10 lístků – bazalka

Postup na pizzu s rajčaty a mozzarellou

Pusťte se do přípravy těsta. Dejte droždí do vlažné vody a kvásek promíchejte.
V kuchyňském robotu spojte kvásek s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Mouku přidávejte do chvíle, až se těsto přestane lepit.
Hotové těsto rozdělte na 4 díly, každý díl zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice.
Předehřejte troubu na 250 C. Na plech rozprostřete pečící papír, těsto vyndejte z lednice a na válu z něj vyválejte plát těsta na pizzu.
Těsto potřete rajčatovou směsí, nezapomeňte nechat po obvodu pizzy asi 2 cm okraje volné. Přidejte na kousky natrhanou mozzarellu a lístky bazalky.
Pizzu pečte v troubě přibližně 10 minut, dokud nebudou okraje pizzy dozlatova upečené.

Postup na jahodovou pizzu

Pusťte se do přípravy těsta. Dejte droždí do vlažné vody a kvásek promíchejte.
V kuchyňském robotu spojte kvásek s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Mouku přidávejte do chvíle, až se těsto přestane lepit.
Hotové těsto rozdělte na 4 díly, každý díl zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice.
Předehřejte troubu na 250 C. Jahody nakrájejte na plátky. Na plech rozprostřete pečící papír, těsto vyndejte z lednice a na válu z něj vyválejte plát těsta na pizzu.
Na těsto rozprostřete plátky jahod, těsně vedle sebe. Nezapomeňte nechat po obvodu pizzy asi 2 cm okraje volné. Na jahody přidejte sem tam lučinu. Lístky bazalky utřete v hmoždíři s hnědým cukrem a přidejte na pizzu.
Pečte v troubě přibližně 10 minut, dokud nebudou okraje pizzy dozlatova upečené.

Zdroj: Slaná a sladká pizza; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/slana-a-sladka-pizza.html [On-line 24.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.