Na 4 porce potřebujeme:
- 2 kg slávek,
- 3 lžíce oleje,
- 6 šalotek,
- 6 stroužků česneku,
- 400 ml vína,
- 1 malý pórek,
- 3 rajčata,
- 1/2 svazku pažitky,
- 1svazek ploché petržele,
- 1 lžíce másla
Slávky očistíme. Ve velkém hrnci zahřejeme olej a zesklovatíme na něm šalotku nakrájenou najemno a česnek nahrubo. Pak přilijeme víno a necháme ho zredukovat. Pórek nakrájíme na nudličky, rajčata bez středů na kostičky.
Do hrnce vložíme mušle a přiklopíme ho poklicí. Při vaření s ním občas zatřeseme. Po dvou minutách vsypeme pórek a rajčata. Osolíme a opepříme a necháme ještě 4 až 5 minut pod poklicí. Nasekáme pažitku a petržel. Oboje vsypeme do hrnce ke slávkám. Přidáme máslo promícháme a servírujeme i s vývarem ze slávek.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/slavka-jedla-3-11-2009.html
Poslední tip, trik či komentář