reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špíz z úhoře marinovaný v pomerančích

Na 4 porce budeme potřebovat:

Marináda:

  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 1/2 bulvy fenyklu,
  • šťáva z pomerančů,
  • balsamicový ocet,
  • 2 úhoři,
  • 8 lístků šalvěje

Listový salát:

  • směs salátových listů,
  • pomerančové měsíčky,
  • olivový olej,
  • malinový ocet,
  • sůl, pepř

Na marinádu orestujeme na olivovém oleji fenykl nakrájený na julien. Přilijeme k němu pomerančovou šťávu a necháme svařit. Pak přidáme balsamico.

Úhoře vykostíme a rozdělíme na porce. Na každou porci dáme lístek šalvěje a vytvoříme závitek, který napíchneme na špejli. Závitky dáme na 5 hodin do marinády marinovat.

Namarinovanou rybu vyndáme z marinády a lece ji osušíme. V pánvi rozpálíme olej a závitky na něm opečeme. Zalijeme je trochou marinády a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 až 15 minut. Opečený závitek ryby překrojíme na polovinu a servírujeme s listovým salátem.

Na listový salát smícháme více druhů salátových listů, k nim přidáme měsíčky pomeranče vykrájené bez blanek a ochutíme olejem, octem, solí a pepřem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spiz-z-uhore-marinovany-v-pomerancich-13-10-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.