reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slávka jedlá

Na 4 porce potřebujeme:

  • 2 kg slávek,
  • 3 lžíce oleje,
  • 6 šalotek,
  • 6 stroužků česneku,
  • 400 ml vína,
  • 1 malý pórek,
  • 3 rajčata,
  • 1/2 svazku pažitky,
  • 1svazek ploché petržele,
  • 1 lžíce másla

 

Slávky očistíme. Ve velkém hrnci zahřejeme olej a zesklovatíme na něm šalotku nakrájenou najemno a česnek nahrubo. Pak přilijeme víno a necháme ho zredukovat. Pórek nakrájíme na nudličky, rajčata bez středů na kostičky.

Do hrnce vložíme mušle a přiklopíme ho poklicí. Při vaření s ním občas zatřeseme. Po dvou minutách vsypeme pórek a rajčata. Osolíme a opepříme a necháme ještě 4 až 5 minut pod poklicí. Nasekáme pažitku a petržel. Oboje vsypeme do hrnce ke slávkám. Přidáme máslo promícháme a servírujeme i s vývarem ze slávek.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/slavka-jedla-3-11-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.