Potřebujeme:
- 1 slepici, nebo 4 slepičí nohy i s kůží,
- 250 ml smetany,
- 2 velké cibule,
- 3 lžíce hladké mouky,
- 3 lžíce KVALITNÍ sladké papriky,
- 1 citron,
- 100 g másla,
- 1 žloutek,
- sádlo,
- bobkový list, nové koření, celý pepř,
- sůl
Slepici rozdělíme na čtvrtky, osolíme, potřeme citronovou šťávou a dáme do lednice minimálně na 12 hodin. Maso necháme naložené tak dlouho, dokud neztratí citronovou vůni. Tím je proces naložení dokončen, tuhé, vláknité maso naložením tuto strukturu zcela ztrácí a bude vynikající.
V papiňáku na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme osušené kousky slepice a osmahneme. Přidáme papriku, necháme ji lehce zpěnit a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření, uzavřeme papiňák a dusíme do měkka. Poté slepici vyjmeme, obereme z kostí a zbavíme kůže. Do šťávy vlijeme smetanu s marinádou a rozkvedlanou moukou a necháme asi 20 min. povařit. Omáčku procedíme a zjemníme kouskem másla a žloutkem. Podáváme s knedlíkem nebo nočky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/slepice-na-paprice-7-10-2010.html
Poslední tip, trik či komentář