- 100 g másla
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 mrkve, 1 petržel
- hrnek sušených hříbků
- hrnek fazolí, kysané zelí
- 2 lžíce hladké mouky
- sladká smetana
- 3 vejce
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř, sůl
Na másle zpěníme cibulku, přidáme nové koření, celý pepř a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu. Zaprášíme moukou, přidáme kysané zelí, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. Do tlakové nádoby dáme fazole, nakrájené hříbky a vaříme do měkka. Přidáme k zelenině, zjemníme smetanou, přidáme vejce, dochutíme a podáváme.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-slovacka-kyselica.html
Poslední tip, trik či komentář