reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažená jablíčka s vinnou omáčkou

4 porce

Na tento pokrm volíme jablíčka kyselejší, aby ve sladké skořicové krustě vynikla jejich chuť, kterou také podpoří žloutková omáčka, lehce ovoněná alkoholem.

Těsto

  • 125 g hladké mouky
  • ⅛ l mléka
  • střik 10° piva
  • 2 vejce
  • ½ sáčku vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 středně velká jablka
  • olej

Na obalení

  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce skořice

Omáčka

  • 4 žloutky
  • střik jablečné pálenky
  • střik prosecca nebo šumivého vína
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání

Z mouky, cukru, mléka, piva, vajec, cukru a soli vymícháme husté těstíčko.

Z jablíček vypíchneme jádřince a nakrájíme je na plátky, obalíme v těstíčku a zprudka a krátce smažíme, 1–1,5 minuty z každé strany. Vyjmeme z oleje na savý papír a obalíme ve směsi cukru a skořice. Smažená jablíčka podáváme se žloutkovou omáčkou.

Žloutky rozmícháme s jablečnou pálenkou, obsahem vanilkového lusku, cukrem a zastříkneme proseccem. Tuto směs šleháme nad vodní lázní a jakmile začne houstnout, vmícháme smetanu, odstavíme a podáváme.

Zdroj: Smažená jablíčka s vinnou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1122 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.