reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažená jablíčka se skořicovou omáčkou

 

Potřebujeme:

  • 3 jablka,
    2 lžíce citrónové šťávy

Na těstíčko:

  • 150 ml bílého vína,
    200 g polohrubé mouky,
    2 vejce,
    olej na smažení,
    sůl

Na omáčku:

  • 4 žloutky,
  • 40 g krupicového cukru,
  • 200 ml smetany ke šlehání,
  • 1 lžičku mleté skořice

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli stát. V bílém víně rozmícháme vejce, špetku soli, mouku a metličkou vyšleháme hladké těstíčko. Připravená jablka obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Po usmažení necháme okapat na savém ubrousku a teplá podáváme se skořicovou omáčkou.

Omáčku si připravíme tak, že na horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Odstavíme a vmícháme do vyšlehané šlehačky. Nakonec ochutíme skořicí.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/smazena-jablicka-se-skoricovou-omackou-14-9-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.