Potřebujeme:
- 3 jablka,
2 lžíce citrónové šťávy
Na těstíčko:
- 150 ml bílého vína,
200 g polohrubé mouky,
2 vejce,
olej na smažení,
sůl
Na omáčku:
- 4 žloutky,
- 40 g krupicového cukru,
- 200 ml smetany ke šlehání,
- 1 lžičku mleté skořice
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli stát. V bílém víně rozmícháme vejce, špetku soli, mouku a metličkou vyšleháme hladké těstíčko. Připravená jablka obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Po usmažení necháme okapat na savém ubrousku a teplá podáváme se skořicovou omáčkou.
Omáčku si připravíme tak, že na horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Odstavíme a vmícháme do vyšlehané šlehačky. Nakonec ochutíme skořicí.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/smazena-jablicka-se-skoricovou-omackou-14-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář