reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažená treska nebo pangasius, sójové kostky

  • tresky nebo pangasius 600 g
  • sójové kostky 100 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • červené víno 300 ml
  • balení tříbarevných paprik trikolora 1 kus
  • rajčata 2 kusy
  • citron 0.5 kusu
  • mletá pálivá paprika 1 lžíce
  • oregano
  • menší cibule 1 kus
  • hladká mouka 1 šálek
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • sůl a pepř

 

 

Cibulku nakrájet nadrobno, papriky a rajčátka na nudličky. Česnek prolisovat, sójové maso předem naložit, uvařit a nechat vychladnout. Rybu nakrájet na malé podkovičky.

Cibulku zpěnit do zlatova a přidat uvařenou sóju a nechat chvilku podusit. Po chvilce přidat rajčata, posolit a opepřit a nechat pustit šťávu. Po asi osmi minutách přidat nakrájené papriky a podlít vínem. Nechat 20 minutek podusit. 3. Mezitím si posolit, opepřit a citronovou šťávou pokapat předem nakrájenou rybku. Maso obalit ve směsi z hladké mouky a papriky a poté zprudka osmažit a vložit do směsi, která se dusí. Vše nechat ještě tak 5 minut pod pokličkou.

Jídlo se podává se smaženým bramborem a červeným vínem.

Zdroj: Rybka à la Stáňa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rybka-la-stana [On-line 9.10.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.