4 porce
- 3 vejce
- 200 ml bílého vína
- špetka soli
- hladká mouka
- 12 květů černého bezu
- olej na smažení
- na podávání
- med
Vejce a bílé víno rozšleháme se špetkou soli, postupně přisypáváme mouku, až se nám vytvoří polohusté těstíčko.
Do těstíčka namáčíme jednotlivé květy černého bezu a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.
Smažené květy podáváme pokapané medem.
Příroda nám naděluje dary, které dokážeme více či méně využít. Květy černého bezu a třeba i květy akátu lze velmi atraktivně upravit smažením ve vinném těstíčku. Pokapané lučním medem je pak můžete podávat jako skvělý a neotřelý dezert.
Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0019&premiera=1&deid=1137&recept=641 kluciv akci
Poslední tip, trik či komentář