- 3 vepřové kotlety
- 50 g tvrdého sýra
- 4 žampiony
- 1 dcl smetany a 2 dcl mléka
- hrnek špenátu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci másla
- vejce
- mouku
- strouhanku
- olej na smažení
- sůl, pepř
Příloha
- brambory
- 4 cibule
- 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje,
- čerstvou zelenou petržel,
- sůl
Do pánve na lžíci másla dáme nasekaný česnek, půl nakrájené cibule, žampiony a restujeme. Zaprášíme 1/2 lžící mouky, přidáme špenát, osolíme, opepříme, promícháme, zalijeme smetanou, mlékem a nakonec přidáme nakrájený tvrdý sýr.
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Naplníme je směsí, osolíme, obalíme v trojobalu a usmažíme.
Na másle a oleji smažíme nahrubo nakrájenou cibuli poprášenou moukou. Uvařené brambory nasypeme do osmažené cibule a přidáme nasekanou petrželku.
Poslední tip, trik či komentář