Ingredience
- kapr 3 kusy
trojobal:
- hladká mouka 200 g
- vejce 2 kusy
- strouhanka 400 g
- olej na smažení 1 dávka
- sůl 1 špetka
těstíčko-pikant:
- vejce 1 kus
- piva 100 ml
- mléko 200 ml
- hladká mouka 100 g
- česnek 2 stroužky
- sladká paprika 2 lžičky
- chilli a sůl 1 špetka
bramborový salát:
- brambory 10 kusů
- mrkev 2 kusy
- celer 200 g
- petržel 1 kus
- hořčice 2 lžíce
- sterilované okurky 3 kusy
- menší cibule 1 kus
- vejce na tvrdo 3 kusy
- majonéza 350 g
- sůl a pepř 1 špetka
1. Ze tří kaprů oddělíme hlavy, které použijeme na polévku. Z jednoho odřízneme podkovy, ze zbytků naděláme filety.
2. Podkovy obalíme v trojobalu a dáme smažit na olej nebo přepuštěné máslo.
3. Filety namočíme do prošlehaného pikantního těstíčka a dáme smažit do jiné pánve.
4. Bramborový salát: Brambory a očištěnou zeleninu povaříme a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nakrájíme (nebo protlačíme mřížkou) na kostičky, taktéž zeleninu. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a sterilované okurky. Vejce také nakrájíme a přidáme. Dále přidáme hořčici, sůl, pepř a nakonec majonézu a vše promícháme a dáme rozležet do lednice.
Zdroj: Smažený kapr, bramborý salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazeny-kapr-brambory-salat [On-line 21.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář