reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažený kapr, bramborý salát

Ingredience

  • kapr 3 kusy

trojobal:

  • hladká mouka 200 g
  • vejce 2 kusy
  • strouhanka 400 g
  • olej na smažení 1 dávka
  • sůl 1 špetka

těstíčko-pikant:

  • vejce 1 kus
  • piva 100 ml
  • mléko 200 ml
  • hladká mouka 100 g
  • česnek 2 stroužky
  • sladká paprika 2 lžičky
  • chilli a sůl 1 špetka

bramborový salát:

  • brambory 10 kusů
  • mrkev 2 kusy
  • celer 200 g
  • petržel 1 kus
  • hořčice 2 lžíce
  • sterilované okurky 3 kusy
  • menší cibule 1 kus
  • vejce na tvrdo 3 kusy
  • majonéza 350 g
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Ze tří kaprů oddělíme hlavy, které použijeme na polévku. Z jednoho odřízneme podkovy, ze zbytků naděláme filety.

2. Podkovy obalíme v trojobalu a dáme smažit na olej nebo přepuštěné máslo.

3. Filety namočíme do prošlehaného pikantního těstíčka a dáme smažit do jiné pánve.

4. Bramborový salát: Brambory a očištěnou zeleninu povaříme a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nakrájíme (nebo protlačíme mřížkou) na kostičky, taktéž zeleninu. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a sterilované okurky. Vejce také nakrájíme a přidáme. Dále přidáme hořčici, sůl, pepř a nakonec majonézu a vše promícháme a dáme rozležet do lednice.

Zdroj: Smažený kapr, bramborý salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazeny-kapr-brambory-salat [On-line 21.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.