reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažený květák, jemná bramborová kaše, přízdoba

Suroviny

  • menší květák 2 ks
  • sůl
  • okurka
  • zelená petrželka
  • olej
  • zelená cibulka
  • strouhanka na vejce 4 ks
  • sladká smetana 200 ml
  • strouhanka 2 hsti
  • hladká mouka hrst

Příloha

  • brambory na kaši 1,5 kg
  • sladká smetana 200 g
  • máslo 250 g
  • sůl

Ozdoba

  • rajčata

Z květáku odstraníme košťály, rozdělíme jej na menší růžičky, dáme do hrnce a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout a poté obalujeme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce s trochou soli a sladké smetany, nakonec strouhanka). Smažíme na oleji ze všech stran, poté dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Květák udržujeme v teplé troubě, aby zůstal teplý.
Brambory oloupeme, uvaříme, slijeme skoro všechnu vodu, ještě horké rozmixujeme, přidáme teplou smetanu nebo horké mléko, máslo a stále mixujeme na vysoký stupeň. Kaši úhledně naservírujeme, ozdobíme petrželkou nebo najemno nakrájenou cibulkou.

Zdroj: Smažený květák, jemná bramborová kaše, přízdoba; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazeny-kvetak-jemna-bramborova-kase-prizdoba  [On-line 21.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.