reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažený květák v pivním těstíčku

4-6 porcí

  • 1 květák
  • voda
  • 1 citron
  • asi 150 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 250 ml 10° piva
  • 2 bílky
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • olej na smažení

Květák rozdělíme na růžičky a omyjeme. Krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a necháme okapat. Ze žloutků, piva, mouky a soli vymícháme hladké těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Růžičky květáku postupně obalíme v hladké hladké mouce, poté v těstíčku, ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Květák vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s celerovo-bramborovým pyré.

celerovo-bramborové pyré

  • 500 g celeru
  • 300 g brambor
  • voda
  • máslo
  • mléko
  • muškátový oříšek
  • sůl

Oloupaný celer a brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a s máslem a teplým mlékem vymícháme nebo vyšleháme do hladké kaše. Ochutíme solí a muškátový oříškem.

Zdroj: Smažený květák v pivním těstíčku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1365-smazeny-kvetak-v-pivnim-testicku/ [On-line 12.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.