4 porce
- 2 camemberty
- 40 dkg tvrdého sýra (typu eidam)
- 2 vajíčka
- mouka
- strouhanka
- 1 cibule
- 20 dkg rýže
Sýry nakrájíme na plátky a dvojitě je obalíme. Pokud chceme jít úplně najisto, vložíme obalené sýrové plátky před smažením na deset minut do mrazáku. V tom případě se nám sýr na pánvi zcela jistě nerozteče.
Jako přílohu si k němu uděláme dušenou rýži. Nejprve rýži opražíme, přihodíme k ní jednu cibuli a zalijeme ji vodou, které musí být dvakrát tolik, než rýže, kterou právě vaříme. Osolíme a dusíme.
Ke smaženému sýru podáváme také tatarskou omáčku.
Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3693
Poslední tip, trik či komentář