Suroviny:
- máslo
- brambory
- smetana ke šlehání
- sůl
- sladká paprika
- rozmarýn
1) Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, čím tenčí budou, tím menší bude doba pečení. Smetanu promícháme se solí (nebojte se použít jí dost, brambory to potřebují), paprikou i rozmarýnem. Pak si nakrájené brambory v míse promícháme se smetanou.
2) Zapékací misku vymažeme máslem, vyrovnáme do ní směs, a nahoře ozdobíme pár snítkami rozmarýnu. Pečeme hodinu. Pak vyndáme, nahoru naklademe pár tenkých plátků másla a necháme ještě dvacet minut dopéct. Tyto doby jsou orientační. Nejlepší je nenápadně někde na boku vytáhnout brambůrku a ochutnat…
Zdroj: SMETANOVÉ BRAMBORY; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/karolina-domaci-kucharka-recepty-ze-3-dilu?special=773951 [On-line 12.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář