reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smetanový broskvový dort s likérem amareto

8 porcí

  • 3 vejce
  • 4 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 4 polévkové lžíce mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 dkg kakaového prášku
  • 1 citron
  • 25 dkg sýra mascarpone
  • 10 dkg práškového cukru
  • 3 dl bílého jogurtu
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 konzerva meruňkového kompotu
  • 1 konzerva broskvového kompotu
  • 3 dkg želatiny
  • 2 dl likéru amareto
  • 3 dl smetany
  • 2 dl kávy

Rozklepneme vajíčka a oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Z bílků a ze 2 polévkových lžic krystalového cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme vaječné žloutky, zbytek krystalového cukru, mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a kůru nastrouhanou z jednoho citrónu. Všechny suroviny důkladně promícháme a těsto přelijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 15 až 20 minut.

Sýr mascarpone utřeme s práškovým cukrem a malým množstvím nastrouhané citrónové kůry na hladkou směs.

Přimícháme jogurt a na kostičky nakrájené kompotové meruňky a broskve. Ochutíme vnitřkem vydlabaným z vanilkového lusku.

Želatinu uvaříme ve vodě a po vychlazení ji vmícháme do krému. Přilijeme 1 dl likéru amareto a směs zjemníme šlehačkou čerstvě ušlehanou ze smetany.

Kávu smícháme se zbylým 1 dl mandlového likéru a směsí důkladně potřeme povrch vychladlého těsta tak, aby se vsákla. Nakonec na dort namažeme broskvový krém a ozdobíme ho kousky ovoce, šlehačkou, případně plátky mandlí.

Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3884

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.