Ingredience
- listové těsto 1 balení
- šunkový salám 100 g
- plátkový sýr 150 g
- paprika 1 kus
- cibule 1 kus
- kečup 3 lžíce
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- vejce 1 kus
- oregáno, bazalka, kmín 1 špetka
- hladká mouka na vál 1 hrst
na caprese:
- rajčata 1 dávka
- čerstvá bazalka 1 dávka
- mozzarella buffalo 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
- pesto 1 lžíce
Předkrm:
Šnek z listového těsta, capresse
Postup:
1. Smícháme kečup s hořčicí, špetkou oregana a bazalky, listové těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát a potřeme směsí. Poklademe salámem, sýrem, paprikou na proužky a cibulí. Vytvoříme roládu, nakrájíme na kolečka (šneky), která klademe na plech, vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, lněným semínkem a pečeme při 170°C dozlatova.
2. Na salát caprese nakrájím na kolečka mozzarellu a rajčata a střídavě je pokládám na talíř. Osolím, opepřím, přidám bazalku a pokapu olivovým olejem a přidám trochu pesta.
Zdroj: Šnek z listového těsta, capresse; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/snek-z-listoveho-testa-capresse [On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář