reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí ragú s hruškou

Ingredience

  • kuřecí stehenní řízky 1 kg
  • rýže basmati 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • hrušky 5 kusů
  • tymián 1 špetka
  • solamyl 2 lžíce
  • bílé víno 100 ml
  • pažitka 1 hrst
  • červené papriky 2 kusy
  • rajčata 3 kusy
  • mrkev 1 kus
  • smetana 150 ml
  • strouhaný sýr 1 dávka

Hlavní chod:
Kuřecí ragú s hruškou, rýže baštami

Postup:
1. Kuřecí stehenní řízky očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a jemně nastrouháme. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Smetanu promícháme se solamylem. Hrušky omyjeme, seřízneme asi 1 – 2 cm pod stopkou a vydlabeme v nich dutinu.
2. Na másle s olejem opečeme za stálého míchání kuřecí maso. Jakmile maso zbělá, přilijeme bílé víno, přidáme snítky tymiánu, pepř a sůl. Zmírníme teplotu a zvolna 5 minut dusíme. Potom vmícháme papriku, rajče a mrkev. Zeleninu s masem opět podusíme doměkka a zahustíme smetanou se solamylem.
3. Vydlabané hrušky naplníme kuřecím ragú, posypeme sýrem a necháme v troubě zapéci asi 15 minut při teplotě 200°C. Kuřecí ragú podáváme se zapečenou hruškou a dušenou rýží.

Zdroj: Kuřecí ragú s hruškou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-ragu-s-hruskou[On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.