Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g jahel (lámanky),
- 1 jablko,
- 1 banán,
- 1/4 lžičky semínek z vanilkového lusku,
- špetku mleté skořice,
- 100 rozinek (předem namočené do teplé vody),
- 250 g jogurtu,
- semínka/oříšky na posypání (slunečnicová, mandle, vlašáky, dýňová…)
Jáhly tříkrát spaříme, aby neměly hořkou pachuť. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nastrouhané jablíčko, pokrájený banán, semínka z vanilkového lusku a skořici. Vaříme pod pokličkou do změknutí a zhoustnutí (asi 15–20 min.).
Mezitím rozmixujeme namočené rozinky na hustou kaši a smícháme ji s bílým jogurtem. Hotovou kaši dáme na talíř, pokapeme ochuceným jogurtem a posypeme ořechy.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/snidanova-jahlova-kase-1-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář