reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Soljanka

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 200 g bílého rybího masa
  • čerstvý kopr
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 400 g drcených rajčat (z konzervy)
  • sůl, pepř
  • Na bramborové nožky:
  • 4 lžíce bramborového těsta v prášku
  • 2 Lžíce másla
  • 2 lžíce sekané petrželky

Z bramborového těsta v prášku a dvou Lžic vody vymícháme husté těstíčko. Pomocí lžičky vytvarujeme nočky, které vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba sedm minut. Uvařené noky promícháme v misce s rozehřátým máslem a obalíme v sekané petrželce.
Očištěné a omyté rybí maso rozřežeme na plátky, osolíme, poklademe snítkami čerstvého kopru a zavineme. Rolky pak nakrájíme na širší kolečka, každý kousek propíchneme párátkem a v kastrůlku na páře povaříme asi 5 minut. Noky a rybí závitky uložíme na teplém místě, aby nevychladly.
Z nadrobno nakrájené cibule, oleje, másla a mouky připravíme ve větším hrnci světlou jíšku. Přilijeme vývar, přidáme drcená rajčata a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut, dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme s petrželkovými bramborovými nočky a připravenými rybími závitky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.