Pro 4 osoby si připravíme:
- 200 g bílého rybího masa
- čerstvý kopr
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 400 g drcených rajčat (z konzervy)
- sůl, pepř
- Na bramborové nožky:
- 4 lžíce bramborového těsta v prášku
- 2 Lžíce másla
- 2 lžíce sekané petrželky
Z bramborového těsta v prášku a dvou Lžic vody vymícháme husté těstíčko. Pomocí lžičky vytvarujeme nočky, které vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba sedm minut. Uvařené noky promícháme v misce s rozehřátým máslem a obalíme v sekané petrželce.
Očištěné a omyté rybí maso rozřežeme na plátky, osolíme, poklademe snítkami čerstvého kopru a zavineme. Rolky pak nakrájíme na širší kolečka, každý kousek propíchneme párátkem a v kastrůlku na páře povaříme asi 5 minut. Noky a rybí závitky uložíme na teplém místě, aby nevychladly.
Z nadrobno nakrájené cibule, oleje, másla a mouky připravíme ve větším hrnci světlou jíšku. Přilijeme vývar, přidáme drcená rajčata a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut, dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme s petrželkovými bramborovými nočky a připravenými rybími závitky.
Poslední tip, trik či komentář