4 porce
- 4 vykostěná kuřecí prsíčka
- 4 kávové lžičky borůvkové marmelády (případně rybízové marmelády)
- 1 celý sýr camembert (125 g)
- 1 konzerva krájeného ananasu
- 4 tenké plátky šunky
Marináda:
- 1 dl sójové omáčky
- 1 kávová lžička sezamového oleje
- 2 kávové lžičky medu
- 1 hrst šalotek
- 1 hrst bobulí hroznového vína
- 1 kávová lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 polévková lžíce vinného octa
- 1 kávová lžička dijonské hořčice
- 1 kávová lžička pálivé paprikové pasty
- 1 kávová lžička česnekové pasty
Salát:
- 1 balení směsi drobného salátu
- několik šalotek
- několik bobulí hroznového vína
- vinný ocet (z bílého vína)
- olivový olej
- sůl
- barevný pepř
Z kuřecího masa vykrájíme medailonky a naklepeme je hezky dokulata.
Ze sójové omáčky, sezamového oleje a šalotek, bobulí hroznového vína, medu, nastrouhaného zázvoru, hořčice, chilli koření a česneku připravíme marinádu, kterou nalijeme na kuřecí medailonky. Na jednu noc je vložíme do chladničky odležet.
Ke směsi salátu přidáme nadrobno nakrájené šalotky a vše dohromady zakapeme bílým vinným octem. Osolíme, ochutíme čerstvě namletým pepřem a promícháme se 2-3 polévkovými lžícemi olivového oleje.
Medailonky vyndáme z nálevu, necháme je okapat a během 15 až 20 minut je opečeme na grilovacím roštu nebo na pánvi.
Před podáváním naservírujeme na talíř nejprve salát a vytvoříme z něho hnízdečko, dokola nasypeme několik vyleštěných bobulí hroznového vína. Kuřecí medailonky položíme na salát, na ně umístíme kolečko ananasu, plátek šunky, kopeček borůvkové marmelády a nakonec položíme dílek camembertu.
Na zahradní grilovací party můžeme jako přílohu podávat doměkka uvařenou rýži, do které jsme přimíchali rozinky předem namočené v koňaku.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3560
Poslední tip, trik či komentář