Ingredience
- 600 g jehněčího hřbetu
- Sůl
- Pepř
- Citron
- ½ lžíce sušeného oregana
- 50 ml olivového oleje
- 1 cibule
- 1 bílá paprika
Okurku rozkrojíme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Nasolíme ji a necháme odkapat. Maso odblaníme a nakrájíme na kousky. Olivový olej, rozmačkaný česnek, citron a sušené oregano smícháme. Papriku a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Nemarinujeme a napícháme na špíz. Okurku ještě vymačkáme, přidáme k ní řecký jogurt, nasekaný kopr, pár kapek octa a rozmačkaný česnek. Maso upečeme a můžeme servírovat.
Zdroj: Souvlakia s tzatziki; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2034-souvlakia-s-tzatziki/ [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář