reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špagety s mořskými plody, vínem a smetanou

Suroviny:

  • 200 g těstovin, např. spaghetti
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 250 g směsi mořských plodů, mražených
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 100 ml bílého vína
  • 5 lžic smetany 33%
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 citron

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v pořádně osolené vodě. Mražené mořské plody dejte do cedníku, prolijte vlahou vodou jen tak, aby se z nich odstranil led a pak studenou vodou nebo je nechte předem povolit v lednici v původním obalu a pak propláchněte a nechte je cedníku okapat.

V pánvi rozpalte olivový olej, přidejte česnek a mořské plody. Opékejte cca 30 sekund a přilijte víno. Zakápněte citronovou šťávou, osolte, přidejte trošku chilli a vařte pár minut, dokud se víno z poloviny neodpaří – trvá to jen chvilku.

Přilijte smetanu, vmíchejte parmazán a ještě chvíli povařte, aby omáčka trochu zhoustla, cca 2 minuty.

Slijte těstoviny a vmíchejte je do pánve, prohřejte a promíchejte, aby se těstoviny obalily v omáčce. Je-li třeba, přidejte lžíci vody z těstovin.

Zdroj: Špagety s mořskými plody, vínem a smetanou; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolininy-recepty-plne-lasky  [On-line 08.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.