reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Spaghetti alla carbonara

6 porcí

  • 150 g pancetty
  • olivový olej
  • stroužek česneku
  • 60 g pecorina
  • 60 g parmezánu
  • 6 žloutků
  • 500 g suchých špaget
  • voda, olej a sůl na uvaření špaget

Postavíme vodu na špagety (vybírejte jen ty nejkvalitnější z tvrdé semoliny).

Pancettu nakrájíme na kostičky nebo nudličky.

V misce rozšleháme žloutky a smícháme s nastrouhaným parmezánem a pecorinem.

Trochu samotného strouhaného sýru si ponecháme na posypání.

Na troše olivového oleje opečeme pancettu spolu s rozmáčknutým stroužkem česneku, který však vyjmeme, jakmile začne hnědnout (je to kvůli ovonění oleje a slaniny).

Jakmile špagety uvaříme na skus, scedíme vodu (na dně necháme jen trochu)a ihned špagety smícháme s horkým olejem a slaninou a žloutky.
(Horké špagety a horký olej tak zajistí tepelné ošetření žloutků.)

Špagety se pěkně obalí krémovou omáčkou, posypou sýrem a podávají se.

Zdroj: Spaghetti alla carbonara; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1135 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.