4 porce
- 400 g špaget
- 800 g mušlí Slávek
- 400 g mušlí Vongole
- 320 g kalamárů
- 8 krevet
- 400 g cherry rajčat
- 2 dl bílého vína
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- olej extra virgin
- sůl
Kalamáry očistíme (odstraníme páteř, zoubek a oči) a nakrájíme na kousky. Očistíme také mušle a krevety. V pánvi na oleji osmažíme stroužky česneku, přihodíme mušle a necháme restovat. Jakmile se otevřou, přidáme ostatní plody moře, zalijeme bílým vínem a přímo do pánve vhodíme špagety. Rozprostřeme je, podle potřeby zalijeme vodou a necháme vařit. Česnek odstraníme a po chvíli přidáme nakrájená cherry rajčata. Jakmile budou špagety “al dente”, ozdobíme je nasekanou petrželkou, podle chuti dosolíme, zakápneme olejem a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=791&u=342
Poslední tip, trik či komentář