reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Spaghetti alla pescatora – Špagety po rybářsku

4 porce

  • 400 g špaget
  • 800 g mušlí Slávek
  • 400 g mušlí Vongole
  • 320 g kalamárů
  • 8 krevet
  • 400 g cherry rajčat
  • 2 dl bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • petrželka
  • olej extra virgin
  • sůl

Kalamáry očistíme (odstraníme páteř, zoubek a oči) a nakrájíme na kousky. Očistíme také mušle a krevety. V pánvi na oleji osmažíme stroužky česneku, přihodíme mušle a necháme restovat. Jakmile se otevřou, přidáme ostatní plody moře, zalijeme bílým vínem a přímo do pánve vhodíme špagety. Rozprostřeme je, podle potřeby zalijeme vodou a necháme vařit. Česnek odstraníme a po chvíli přidáme nakrájená cherry rajčata. Jakmile budou špagety “al dente”, ozdobíme je nasekanou petrželkou, podle chuti dosolíme, zakápneme olejem a můžeme podávat.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=791&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.