Domácí těstoviny
- 400 g semolinové mouky
- 4 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 2−3 lžičky soli
Mouku smícháme s ostatními ingrediencemi v hladké těsto, zabalíme do folie a v lednici necháme odležet. Z těsta vyválíme pláty a krájíme různé tvary. Poté vaříme v osolené vodě s olejem. Praktické je použít strojek na těstoviny, který nám práci velmi ulehčí.
Omáčka
- olivový olej
- 2 šalotky
- 4 stroužky česneku
- 1 zelená chilli paprička
- 8 ančoviček
- 50 g kapary
- 100 g vypeckovaných černých oliv
- 500 g drcených rajčat
- sůl
- mletý pepř
- plocholistá petrželka nebo bazalka
- pecorino nebo parmezán
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek dosklovata, přidáme nakrájené chilli, ančovičky, kapary a olivy, zalijeme rajčaty, ochutíme solí a pepřem.
Čerstvě uvařené těstoviny smícháme s omáčkou, sypeme petrželkou a strouhaným pecorinem či parmezánem.
Zdroj: Spaghetti alla puttanesca; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1553-spaghetti-alla-puttanesca/ [On-line 28.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář